top of page

BIOGRAFI

Året 2020 brukte Maria Haukaas Mittet tiden til å dykke ned i sin egen livshistorie. Hun kommer fra en av Norges vakreste øyer, Senja, og allerede som 11-åring debuterte hun på en scene langt unna hjemstedet da hun fikk rollen som «Annie» i Oslo. Dette førte henne videre til Det Norske Teatret og flere nye roller i store musikaler. Hun tilbrakte lite tid på Senja de påfølgende årene og allerede som 16-åring bosatte hun seg i Oslo. Disse erfaringene har blitt til det musikalske prosjektet «Øyliv» / «Byliv», som Maria ga ut i 2020-2022.  

 

Maria synger på egen dialekt og ønsker å ivareta den nordnorske vise- og sangtradisjonen. Hun er sterkt inspirert av artister som Lisa Nilsson, Terje Nilsen, Lars Bremnes, Frida Ånnevik og Trygve Hoff.  

I 2004 debuterte Maria som plateartist og hennes første album «Breathing» solgte til gull. Oppfølgerplaten «Hold On Be Strong» kom I 2008 og solgte til gull etter kun tre uker, låten med samme navn ble også en internasjonal hit etter femteplassen i den internasjonale Eurovision-finalen, med listeplasseringer utover Europa. 

 

I 2011 spilte Maria inn juleplaten «Lys Imot Mørketida» sammen med Oslo Gospel Choir, hvor Maria synger flere låter på egen dialekt. Maria og Koret gjorde stor suksess på VG-lista,  holdt 30 utsolgte konserter. 

Siden desember 2015 har Maria vært med i alle juleturneers mor «Stille Natt, Hellige Natt» med blant annet Alexander Rybak, Rune Larsen, Elisabeth Andreassen m.fl. med doble konserter og over 40 utsolgte hus hele veien. 

 

I 2014 gav Maria ut albumet «HEIM» der hun med stor suksess skrev egne viser, og fremførte andres på egen dialekt og med grobunn i den nord norske visetradisjonen. Sanger som «Folk I Husan» (Kari/Ola Bremnes) «Himmel i mella oss» og «Heim» har Maria funnet hjem til musikken som ligger hjertet nærmest. 

 

I 2015 stakk hun av med seieren i TV-programmet «Stjernekamp», nettopp med en vise fra nord: Gjennom sorga går ei sang (Halvdan Sivertsen). 

 

I 2017 debuterte Maria med konsertforestillingen "Jåla fra Lakselvnes", som er basert på historier fra egen barndom, oppvekst på Senja og et rikt artistliv. Her legger Maria hjertet på utsiden, står støtt alene på scenen med sine to musikere, og binder historiene sammen med viser fra «Heim» og noen andre lånte sangskatter fra nord.  Forestillingen hadde premiere i Lofoten høsten 2017 og dette sier publikum og presse om forestillingen;

- «Det er nært, det er naturromantisk, det er uredd sentimentalt» / LOFOTPOSTEN

- «et fint og nært møte, her er kvalitet hele veien» / LOFOTPOSTEN

- «Takk for en vakker, varm og personlig forestilling. Gåsehud langt nedover ryggen og stående applaus» / KULTURFABRIKKEN SORTLAND

 

Lars Bremnes & Maria Haukaas Mittet fant sammen i et sterk musikalsk samarbeide etter at de begge deltok i TV2´s «Hver gang vi møtes» i 2018. 

I 2019 dro de sammen på turné gjennom landet med sanger fra egne og andres utgivelser med den nord-norske visetradisjonen i fokus. Turneen «Viser på veien» ble virkelig omfavnet av publikum og det ble hele 50 utsolgte konserter dette året. 

 13. november 2020 slapp Maria og Lars sin første låt sammen. "Fire roser" er en nyskrevet julesang komponert av Lars Bremnes. Julen 2022 drar Lars og Maria på veien igjen sammen og for første gang på juleturné! «Ringe inn» er tittelen på julealbumet de gav ut sammen 12. november 2021, inspirert av kirkeklokkene som ringer inn til jul, og et ønske om at alle skal være velkommen inn et sted når verden er på det mørkeste.

 

På turneen har de med seg noen av landets beste musikere for å skape julestemning fra nord til sør med både nyskrevne julelåter og velkjente sanger du blant annet kan finne på det ny slupne julealbumet.

bottom of page